perjantai 5. toukokuuta 2017

"Hetki on käsillä" Päiväkoti Käpälämäessä


Huhtikuussa 2017 Tikkurilan Marttojen Arja, Hilkka ja Maaret kävivät vierailulla Vantaan Hiekkaharjussa sijaitsevassa Päiväkoti Käpälämäessä. 

3-5 vuotiaiden kanssa juteltiin käsitöiden tekemisestä, tutustuttiin erilaisiin neulatyynyihin ja neulakirjaan ja mihin niitä käytetään. Mukana oli myös Maaretin yli 60-vuotias Kaisa -nukke. Kaisa -nuken ikä herätti pohdintaa minkälaista Suomessa on silloin ollut, kun nukke on tehty. Todettiin yhdessä, että dinosauruksia ei ole ollut, mutta erilaista kuitenkin.


Tärkein asia oli oppia napinompeleminen, Huopalehtiin ja kukkiin ommellut napit kiinnitettiin Nappipuuhun, joka osallistuu Marttojen "Hetki on käsillä" -kampanjan Nappipuu -kilpailuun. Apua lapset tarvitsivat langan neulaan pujottamiseen ja alussa hiukan napin ompeluun, että mistä kautta ja mistä reiästä se neula pitikään pujoittaa. Ahkeria ja reippaita oppimaan kaikki olivat.

Hieno ja värikäs Nappipuu syntyikin. Nyt Nappipuu koristaa Päiväkoti Käpälämäen seinää.


Aamupäivän aikana ehdittiin vielä kokeilemaan sormivirkkausta ja virkkuukoukulla virkkaamista. Lopuksi tehtiin vielä nappihyrrät ja opeteltiin niiden pyörittämistä. 


Tikkurilan Martat kiittävät Käpälämäen henkilökuntaa ja lapsia mahdollisuudesta osallistua päiväkodin aamupäivään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat