tiistai 11. lokakuuta 2016

Tikkurilan Martat juhlivat ikämarttoja


Maanantaina 10.10., Aleksis Kiven päivänä Tikkurilan Martat juhlivat perinteisesti vuonna 2016 tasavuosia täyttäneitä ja täyttäviä "ikämarttojaan". 

Tällä kertaa kokoonnuimme Tikkurilan Rosson kabinettiin. Paikalle oli kutsutuista tullut 10 juhlavierasta ja lisäksi muutama luottamusmartta. Tilaisuuden aluksi puheenjohtaja Paula Merta ja varapuheenjohtaja Pirkko Saarni esittivät tervetulolaulun.
Aune Hoville (keskellä) lauloimme yhdessä "Paljon Onnea", täyttihän Aune samana päivänä 90 vuotta.

Ikämarttamme seuraavat edelleenkin mielenkiinnolla niin Tikkurilan Marttojen kuin yleensäkin marttatoimintaa. Osa jaksaa vielä osallistua marttailtoihin mikä kertoo siitä, että marttatoiminta on tärkeää kaiken ikäisille.









Erityisesti meitä ilahdutti Lyyli Lehijoen (99 vuotta) kertomat kokemukset sota-ajan ruuanvalmistuksesta ja siitä miten hän oli sotasairaalana toimineessa Laakson sairaalassa valmistanut 500 litraa luusoppaa vähäisistä aineksista. Lyyli kertoi, että oli aloittanut jo aamu neljältä koninpään keittämisen, lisäksi tuli juureksia. Eihän siitä konin päästä paljon makua keittoon irronnut ja Lyyli muisti, että vintillä olisi margariinia, mutta miten hän sen sieltä saisi? Niinpä Lyyli oli mennyt sairaalan johtajan luokse ja pyytänyt maistamaan keittoa, että kelpaako se tarjottavaksi. Johtaja oli maistanut todeten, että "eihän tämä maistu miltään". Lyyli oli todennut, että ei kai se maistu kun on konin päästä keitettyä. Johtaja oli väittänyt, että se oli härän pää, mutta sitäpä ei Lyyli uskonut ja oli sanonut "että kyllä hän konin pään tunnistaa", mutta että jos saisi kolme pakettia margariinia 300 litran kattilaan ja kaksi pakettia 200 litran kattilaan niin maku voisi parantua. Lupa heltisi ja soppa maistui potilaille.
Hyvällä mielin erkanimme ja toivoimme tapaavamme piankin marttailloissa.
Me "tyttöset", kuten Lyyli meitä nuorempia marttoja kutsui, kiitämme kaikkia pirteitä ja iloisia juhlavieraitamme mukavasta iltapäivästä juhlapäivien merkeissä. Kiitos, että tulitte mukaan!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat