torstai 10. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaskartelua

Uudenmaan Marttojen Kässäkahvilassa vieraana ollut aivotutkija Minna Huotilainen oli kertonut käsillä tekemisen ja käsitöiden merkityksestä lapsen aivojen kehityksen, rentoutumisen ja itsensä haastamisen näkökulmasta. Lapsen on tärkeää saada kokeilla ja tuntea erilaisia materiaaleja leikkien ja arkiaskareidenkin kautta.

Aivotutkija Minna Huotilainen kehotti marttoja opettamaan käsillä tekemistä ja kädentaitoja eteenpäin - ja sitähän me teemmekin! Käsityön tekeminen rentouttaa ja auttaa vähentämään stressiä, mikä on entistä tärkeämpää kun työelämän tahti kiihtyy koko ajan. Uuden taidon opettelu antaa mahdollisuuden haastaa itsensä; toisaalta oppimista voi rajoittaa oma kielteinen asenne, oli aivotutkija sanonut.

Tikkurilan Martat haastoivat marttaillassa itsensä ja toinen toisensa pääsiäisaskartelemaan. Kielteisille ajatuksille ei annettu valtaa, vaan kokeiltiin mitä kananmunakennoista, talouspaperirullista, lankakeränlopuista, piipunrasseista, kangastilkuista, styroxpalloista, värikkäistä höyhenistä ja koktailtikuista syntyy. Puhetta riitti samalla, kun ekologisina marttoina syntyi pääsiäisjuttuja niin itselle kuin lastenlastenkin kanssa askarreltaviksi.

Katso myös mitä muuta pääsiäisaiheisia juttuja Tikkurilan Martat ovat aiempina vuosina tehneet.

Virpomisvitsat ja virpomisperinne.

Silkkimunien teko-ohjeen ja muita käsityövinkkejä löydät Kässämartta -sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat