perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hyvää Pääsiäistä

Nämä silkkimunat ovat Tikkurilan Marttojen Anneli Tiilikaisen valmistamia.

Murteiden marttaillassa keskiviikkona 23.3. oli leppoisa tunnelma ja nauru raikui, kun marttamme olivat keränneet mukaan murrerunoja ja -ilmaisuja eri puolelta Suomea. "Mie ja sie" sanat ovat mukana monessa murteessamme riippumatta siitä puhutaanko murretta Lapin aluella, Karjalassa tai jossain muualla päin Suomea. Murteiden ja kielten sekoittuminen kuuluu puheessamme, kun sanoja on lainattu niin idästä kuin lännestä siirtolaisten asettuessa asumaan eri puolille maata. Myöskin jo Ruotsin vallan aikaiset lainasanat ovat muotoutuneet suomalaiseen muotoon ja jääneet elämään tuttuina sanoina puheeseemme.

Tämä oli jo toinen Tikkurilan Marttojen murreilta. Ensimmäinen pidettiin viime vuonna ja nyt jatkettiin, kun totesimme hämäläisten ja pohjanmaalaisten jääneen savolaisten ja karjalaisten jalkoihin edellisellä kerralla. 

Heli Laaksonen on kaikille tuttu murteen vaalija, joten hänen tekstiänsä oli mukana marttaillassa myöskin. 

Naise elämää

Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.
Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kilttti.
Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu,
Jos sää ole hiljaa on sus jotta kummallist.

Naisen elämää vietimme marttaillassa ja mukavaa oli. Emme olleet pelottavia emmekä rääväsuita, olimme marttoja, jotka ovat monessa mukana ja kiinnostuneita monenlaisista asioista.

Tikkurilan Marttojen kevätkauden marttailu jatkuu seuraavan kerrran keskiviikkona 6.4., jolloin osallistumme Vantaan Ilmastokadun keväthulinoihin Olotilassa klo 12-14 askartelupajassa. Ja sen jälkeen klo 15 alkaen tutustumme Tikkurilan Taivaaseenastumisen kirkkoon. Näistä lisää seuraavissa bloggauksissa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan askartelupajaan, niin ota yhteyttä, Maaret kertoo lisää (maaret.weide (at) gmail.com).

Nyt toivotamme kaikille Hyvää Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat