sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tule mukaan Hyvänmielen Kässäkahvilaan.





Hyvänmielen Kässäkahvilamme avasi toisen kerran ovensa lokakuun toisena torstaina, aivan sovittuun aikaan, eli klo 12. Tälläkin kerralla ”asiakkaita” oli kaksitoista, mutta mikä parasta, uusia oli neljä. Vantaa Työttömät, joiden tiloissa kahvilamme toimii, järjesti kahvituksen pullan ja pikkuleipien kera.

Tällä kerralla jokaisella oli kudin mukana ja hypistelymuhvien teko edistyi. Vaihdoimme samalla kuulumisia. Joku kertoi osallistuneensa myös Punaisen Ristin toimintaan. Apua todella tarvittaisiin. Kuten kaikki tiedämme, turvapaikanhakijoita hakeutuu Euroopan eri maihin vyörymällä. Osa hakee turvapaikkaa myös Suomesta ja meidän on pystyttävä auttamaan näitä ihmisiä.

Kässämartta Maaret kertoi viime kerralla, mihin ja kenelle hypistelymuhveja teemme. Jo nyt olemme lahjoittaneet niitä Simonkodin vanhusten käyttöön. Tikkurilan seurakunta keräsi muhveja kesällä ja tässä keräyksessä marttojamme oli myös mukana. Meillä on nyt runsaasti hypistelymuhvien kutomiseen/virkkaamiseen soveltuvia lankoja ja nyt odotamme innokkaita tekijöitä. Valmiita hypistelymuhveja on jo melkoinen kasa, mutta lisää tarvitaan niin joulun alla jaettaviksi kun jatkossakin. Joulun alla Tikkurilan alueen muistisairaille jaettavat hypistelymuhvit menevät jaettaviksi Uudenmaan Muistiluotsin kautta. Lähetämme ne yhteispakettina, joten tuothan tekemäsi muhvit seuraavaan Kässäkahvilaan torstaina 12.11.

Martoilla on myös muita hyväntekeväisyyteen meneviä käsityöprojekteja meneillään, joissa etenkin kässämartat ovat mukana. Niistä voimme jutella vaikka seuraavassa Kässäkahvilassa lisää. Hypistelymuhvien lisäksi tarvitaan sukkia ja keskosvauvoille kenguruhoitoon sopivia myssyjä. 

Kaikki martat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan Tikkurilan Marttojen Hyvänmielen Kässäkahvilaan aina kuukauden toisena torstaina. Seuraavan kerran siis torstaina 12.11. klo 12-14. 

Paula Merta
Tikkurilan Martat
Puheenjohtaja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat