torstai 2. huhtikuuta 2015

Tölkinnipsuista arkeen ja juhlaan



Tikkurilan Marttojen marttaillassa 1.4.2015 opeteltiin nipsuvirkkausta (tai klipsuvirkkausta). Monen monta kukkaa rintakoruiksi ehti illan aikana valmistua ja osa ehti aloittamaan rannekorun ja pussukan tekoakin.


Kiitos Arja Kolsi-Hyvöselle opastuksesta ja hienoista malleista. Kiitos myös muille martoillemme marttailtaan tuoduista mallitöistä. Saatoimme todeta, että tölkkinipsut taipuvat niin juhla- kuin arkikoruiksikin ja pussukoiksi.


Lisää kuvia löydät Kässämartta -sivulta.




Tölkinnipsujen lisäksi tarvitset sakset, silmäneulan päättelyä varten, virkkuukoukun kokoa 2-3 mm (voi olla hyvä varata erikokoisia koukkuja mukaan), pieniä keriä lankaa, nappeja ja helmiä.  Erityyppisillä langoilla ja koristenauhoilla saat ilmettä töihin. Aika tiukkakierteinen puuvilla-, akryyli- tai sekoitelanka sopii parhaiten virkkaukseen. Myös hopean tai kullan väriset efektilangat sopivat hyvin.




Nipsujen alkukäsittely

Yhteen työhön tulevien nipsujen on hyvä olla keskenään samanlaisia. Pese nipsut saippuavedessä ja kuivaa ne ilmavasti, etteivät ne pääse ruostumaan.

Nipsuista taitetaan se kohta, joka on ollut tölkissä kiinni. Kaikki terävät kohdat käsitellään pihdeillä niin, että ne eivät ole enää teräviä. Terävä reuna hankaa helposti langan poikki.

Ohjeita ja lisää ideoita nipsuvirkkaukseen löydät mm. Elämää ja askartelua –blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat