lauantai 21. maaliskuuta 2015

Martat vierailivat Tikkurilan kirjaston Tarinakoukku -illassa


Saara, 4 v., oli Tarinakoukun nuorin osallistuja. Saara virkkasi itse patalappua sillä aikaa kun äiti virkkasi vihanneksia. Kiitos Saaralle avusta vihannesten tunnistamisessa!




Kässämartta Maaret Weide kertoi Tikkurilan Marttojen toiminnasta Tikkurilassa. Hän kertoi myös valtakunnallisista Marttaliiton ja Uudenmaan Marttapiirin järjestämistä tapahtumista, kuten POP up-käsityötapahtumista. Osa  marttatapahtumista on tarkoitettu vain Marttajäsenille, mutta on myös POP up- tapahtumia, jolloin Martta harrastukseen voi tulla tutustumaan ilman jäsenyyttä. Jos sitten on halukas liittymään Marttatoimintaan se käy kätevästi Marttaliiton nettisivujen kautta. Myös Tikkurilan Marttojen iltoihin ovat kaikki halukkaat tervetulleita tutustumaan. Tikkurilan Marttayhdistyksessä on yli 100 marttaa ja koko Suomessa marttoja on reilut 48 000. Viime
vuonna uusia jäseniä liittyi 5500.


Tämä yhteistyöilta järjestettiin Tikkurilan kirjaston kanssa Tarinakoukkuiltana, jonka kirjasto on aloittanut tänä keväänä. Maaret antoi ohjeita virkkauksiin, joista syntyy ihania juureksia ja hedelmiä: porkkanoita, omenoita, purjoja, valkosipulia jne. Ohjeita ja linkkejä vihannesten virkkaamiseen löytyy tämän blogin Kässämartta -sivulta.

Patalaput ovat marttojen kevää n 2015 teemakäsityö.

Esillä oli myös perinnekäsitöitä kuten 1950 l-uvun patalappuja. Nostalgiaa ja muistoja tuli mieleen; tuollainen patalappuhan meilläkin kotona oli!

Kirjaston henkilökunta Satu Salmelan johdolla oli koonnut niin uutta kuin vanhaakin  kirjallisuutta käsitöistä esille ja lisäksi muuta luettavaa siltä pohjalta, että teksteissä mainittiin joku käsitöihin tai kädentaitoihin liittyvä sana (neulominen, kutominen tms.).


Saimme kuulla käsitöiden lomassa Maija Poutiaisen lukemana tekstin Eeva Kilven kirjasta Rajattomuuden aika.   Näin saimme Hyvän kirjavinkkauksen virkkausohjeiden lisäksi. Eeva Kilven kirjoitus on selkeää, mukaansa tempaavaa ja soljuvaa.

Satu kertoi kirjaston kevään tapahtumista ja toivotti kaikki tervetulleeksi kirjaston tarjoamiin tilaisuuksiin. Näin kiinnostuneet saivat tietoa Marttojen toiminnasta ja ehkäpä jotkut heistä näemme piankin uusina jäseninä Tikkurilan Martoissa.

Lisätietoa marttailusta löytyy tämän blogin lisäksi Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen nettisivuilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat