perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ympäristöasioista Reilun kaupan kampanjaan



Tikkurilan martoille ympäristöasiat ja kestävä kehitys ovat tärkeitä asioita. 





Tikkurilan Martttayhdistyksen jäsen Kirstimaria Sandholm piti neuvontaillan ympäristön suojelun ja ympäristön huollon asioista keskiviikon 2.4.2014 marttaillassa. Esityksessä kuultiin kestävän kehityksen merkityksestä ja toimintamalleista joilla Vantaan kaupunki ja Vantaan ammattiopisto Varia vievät KeKe-strategioita käytännön tasolle integroituna osaksi opetussuunnitelmaa. Kirstimaria kertoi Varian Keke-toiminnasta ja miten se on konkreettisesti otettu osaksi arkipäivän toimia opetuksessa.

Vantaan Energian uuden jätevoimalan koekäyttö on alkanut


Lisäksi kuulimme asiaa uudesta jätelainsäädännöstä siihen liittyvine asetuksineen.
Vantaan Energian uusi jätevoimala ja sen vaikutukset jätteiden lajitteluun oli yksi illan aiheista. Lisätietoa koekäytön aloittaneesta uudesta jätevoimalasta löytyy Vantaan Energian nettisivuilta.

Martat ja Reilu kauppa "herää reilumpaan huomiseen"


Marttaillan aikana nautittiin Reilun kaupan kahvit teemalla “herää reilumpaan huomiseen”. . Kirstimaria kertoi Reilun kaupan toiminnasta ja ympärstöasioiden toteutumisesta Reilun kaupan tuotteiden tuotannossa. Martat ja Reilu kauppa yhdistävät voimansa jälleen 5. – 11.5.2014 teemalla ”hyvän ja reilun aamiaisen puolesta”. Lisätietoa Reilun kaupan ja marttojen yhteistyöstä löydät Reilun kaupan nettisivuilta.

”Hyvän ja reilun aamiaisen puolesta”


Kirstimaria ehdotti, että voisimme kukin ottaa yhden aamun viikosta Reilun kaupan aamuksi ja käyttää tarjoilussa Reilun kaupan tuotteita ja/ raaka-aineita. Kahvin ja muiden kehitysmaatuotteiden valitseminen Reilun kaupan merkillä varustettuna on helppo tapa muuttaa maailmaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat