maanantai 14. huhtikuuta 2014

Karjalanpiirakkatalkoot Aurinkorannikolla

Tikkurilan Marttojen puheenjohtaja Pirkko Saarni ja Nivalan Marttojen Hanna lomailivat samaan aikaan  Espanjassa. Jo lentokoneessa he tutustuivat innostuneeseen uuteen Vuosaaren marttaan, joka oli lähtenyt myös lomamatkalle. Lentomatka tuntui tosi lyhyeltä ”martat vinkkaa” -periaatteella  – marttailu yhdistää. Kannattaa jatkossakin katsella ympärilleen myös matkoilla sekä koti- että ulkomailla, matkailu tosiaan avartaa – siispä mennään eikä meinata

Iloiset Aurinkorannikon martat.

Ja kun martoista on kysymys niin silloin mennään eikä meinata. Pirkko ja Hanna tapasivat Aurinkorannikon Marttojen sihteerin Tuovin kotona, jonne tuli myös opettaja Hilkka Asikaisen lisäksi kuusi Aurinkorannikon marttaa Majlis, Kaarina, Ritva, Annikki, Ulla ja Jatta. Aurinkorannikon Marttojen kanssa syntyi piirakka poikineen aurinkoisessa Torremolinoksessa. Karjalanpiirakoita riisitäytteillä, perunapiirakoita ja vielä lisäksi porkkana-puolukkatäytteillä, jotka nautittiin urakan päätteeksi sitten kahvin kanssa mukavia rupatellen.

Elämä on parasta yhdessä tehden Aurinkorannikollakin.
Aurinkorannikon Martat on yksi niistä kolmesta yhdistyksesstä, jotka toimivat ulkomailla. Toiset kaksi ovat Hollannin Tulppaanimartat ja Belgian Martat. Aurinkorannikon Martat on nuori ja vireä marttayhdistys, jolla ikää on vajaa kaksi vuotta. Jäseniä on ilmoittautunut jo 45 ja tapahtumia on runsaasti: marttailtoja , joissa aiheina on ollut espanjalainen ja suomalainen ruokakulttuuri, kädentaidot, taloudenpito, huonekasvien ja kodin hoito. Lisäksi toiminnassa on ollut pari kurssia ja useita retkiäkin sekä kirpputoreja ja myyjäistoimintaa. He ovat huolehtineet lisäksi joistakin seurakunnan kahvituksista ja käyneet esittelemässä toimintaansa eri tilaisuuksissa. Tänä vuonna oli ollut jo kokopäiväretki maaliskuussa Montes de Malagan alueelle, jossa tutustuivat paikalliseen leivänleivontaan ja tietenkin itse mukana leipomassa. Toinen retki on huhtikuussa (12.4.) appelsiinintuoksuiseen ympäristöön Sierra de las Nievesin rinteellä olevaan kylään ja Valle de Naranjon appelsiiniviljelmille. Tällä retkellä lopuksi on luvassa opetusta appelsiinipaellan tekemiseen. Syyskauden suunnitelmiin kuuluu Picasso-retki Malagaan, sieniretki ja uusintana aiemmin koettu oliiviretki.


Karjalanpiirakoita riisitäytteillä, perunapiirakoita ja vielä lisäksi porkkana-puolukkatäytteillä.


Marttojen perusperiaatteet toteutuvat etelän auringossakin: yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Niin se vaan on sielläkin: elämä on parasta itse tehtynä! Myös kaikki marttailuhenkiset lomailijat otetaan vastaan avomielin toimintaryhmään, aivan kuin “martitkin”. Suunta on, ettei miehiäkään käännytetä pois marttapuuhista. 


Tuliaisena Suomesta ja kiitoksena marttahenkisistä piirakkatalkoopäivästä Aurinkorannikon Marttojen emäntä ja opettaja saivat Tikkurilan Marttojen marttaillassa pidetyn pääsiäismunakurssin opein tehdyt munat, jotka herättivät yhtä paljon ihastusta niin meillä kuin myös Aurinkorannikon martoissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat