perjantai 20. toukokuuta 2016

Kevätretki Tuusulan järven suunnalla

Tikkurilan Marttojen tämän vuotinen kevätretki suuntautuhttp://www.lottamuseo.fi/Tuusulan ja Järvenpään maisemiin. Päivä aloitettiin tutustumalla Vantaan kaupungin museoon Tikkurilassa.


Museo ei ole vain vanhoja asioita. Vantaan kaupungin museossa on myös eläviä kaloja.

Matkamme jatkui aurinkoisessa säässä Tuusulaan ja Lottamuseoon, jossa tutustuimme Lotta Svärd -toiminnan historiaan ja nykypäivään. Yhteinen ja ääneen lausuttu toteamus oli, että "tänne täytyy tulla uudestaa ja ajan kanssa", niin paljon olisi ollut nähtävää sekä itse Lottamuseossa että pihapiirissä. Tiesitkö, että jos Suomessa syttyisi konflikteja niin alle 65 vuotiaat ovat työvelvollisia myös tänä päivänä, myös naiset.
Lottamuseoon täytyy mennä uudestaan ajan kanssa.

Tuusulasta Järvenpäähän ja Villa Cooperiin, jossa nykyisin toimii Järvenpään Kädentaitajien myyntinäyttely. Villa Cooperissa oli esillä paljon alkuperäisiä kalusteita ja Villa Cooperin historia oli mielenkiintoista kuultavaa.


Vanhan hellan uunin lunkkua eivät kaikki jaksaneet nostaa - painavaa tavaraa.
Kun kädentaitoihin oli jo päästy tutustumaan niin matkamme jatkui Järvenpään keskustaan ja Lentävään Lapaseen leivoskahville ja lankaostoksille. Leivokset olivat niin herkulliset, että veivät suorastaan kielen mennessään. Nyt ei tarvinnut sanoa, että "jos martat olisivat hetken hiljaa niin kuulisimme Niagaran putousten pauhunan". Nyt ainakin Tikkurilan martat olivat hiiren hiljaa ja kuiskivat, että "mitään näin hyvää en ennen ole saanutkaan"
Neulominen lähtee lapasesta ainakin Lentävässä Lapasessa. Miltäs kuulostaisi neuloa läpi yön?
Tikkurilan Marttojen kevätkausi oli saanut päätöksensä, kun saavuimme takaisin Vantaan kaupungin museon pihaan. Yksi asia oli yhteinen mikä löytyi jokaisesta vierailupaikastamme ja vielä ajomatkan varreltakin. OMENAPUUT OLIVAT TÄYDESSÄ KUKASSA.

Aina ei tarvitse mennä merta edemmäks kalaan. Läheltäkin löytyy paljon mielenkiintoisia paikkoja tutustuttavaksi ja ehtii vielä illaksi takaisin kotiin.

Vaikka kevätretki oli Tikkurilan Marttojen kevätkauden virallinen päätös, niin osa martoistamme on vielä mukana Tikkurilassa Nuorten Ohjaamossa tiistaina 24.5. klo 14-17 kertomassa mm. villivihanneksista ja marttailusta. Samalla tehdään "iskunauhoja".








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat