perjantai 8. huhtikuuta 2016

Pohjois-Skandinavian erämaa-alueet ja retkiruokamaistiaiset kiinnostivat Tikkurilan kirjastossa


Pohjois-Skandinavian erämaa-alueiden vaellusreitit ja vaelluskulttuuri -tapahtuma kiinnosti yleisöä Tikkurilan kirjastossa torstaina 7.4. tietokirjailija Harri Ahosen opastamana. Niin kiinnosti myös Tikkurilan ja Rekolan Marttojen maistiaiset, jotka oli valmistettu K-supermarket Ylivedon lahjoittamista retkeilijällekin sopivista valmistuotteista. Maistiaistuotteet valmisti Rekolan Marttojen ruokamartta Seija Pyökeri.

Moni yllättyi, että päivittäistavarakaupasta löytyy paljon retkeilyyn sopivia elintarvikkeita pakattaviksi reppuun. Kiitos K-supermarket Ylivedolle tapahtuman tukemisesta.

Soijarouhe yllätti jauhelihamaisuudellaan. Lisäksi tarjottiin valmista soijarouherisottoa,
kuivatuista mustatorvisienistä ja nuudeleista tuorejuuston kera valmistettua pataa
ja pelkkiä nuudeleita, jotka myös olivat osalle uusi tuttavuus.
Jälkiruuaksi Seija oli paistanut lettuja valmiista lettutaikinasta ja
maustanut osan letuista kuivatulla lehtikaalilla.

Marttojen ja Suomen Ladun esittelyihin tutustui koko illan ajan
ennen illan vieraan esiintymistä ja sen jälkeenkin runsaasti väkeä..

Ja kun martat ovat liikkeellä esllä oli myös marttojen ruokakirjoja, joita löytyy monesta
eri aiheesta mm. illan teemaan liittyvä "martan retkieväät" kirja kiinnosti.
Samalla juteltiin yleisesti marttojen toiminnasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat