maanantai 12. toukokuuta 2014

Tallukoiden valmistamisesta nykypäivään


Olemme päivittäneet blogisivustomme sisältöä. Marttaperinne -sivulta löydät historiaa Tikkurilan Marttojen perustamisesta ja toiminnasta sota-ajasta alkaen.

Alkuvuosina Tikkurilan marttailloissa opeteltiin mm. tallukoiden valmistamista, saippuan keittämistä, hyötykasvien viljelemistä ja luonnosta saatavien syötäväksi kelpaavien kasvien käyttämistä. 


Voisiko sanoa, että martat ovat jo silloin olleet edelläkävijöitä. Luonnosta saatavien ja syötäväksi kelpaavien kasvien käyttäminen on myös tätä päivää. Tässä blogissa kerroimme aiemmin Villikasvien käytöstä ja eri marttayhdistykset ja -piirit järjestävät villivihanneskursseja.


Helsingin maalaiskunnan Tikkurilan Marttayhdistys ry. -nimellä 1942 aloittaneen marttayhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Toini Jalassaari. 1950-luvulla marttayhdistyksemme nimi lyheni nykyiseen muotoon Tikkurilan Martat ry.


Marttaliitto viettää tänävuonna 115 juhlavuottaan, Uudenmaan Martat perustettiin 1929 ja Tikkurilan Martat 1942. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes 46 500 jäsentä. 


Tervetuloa mukaan marttajärjestöön, jossa sinulla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa! Toimintamme on yhteisöllistä, uuden oppimista ja yhdessä tekemisen iloa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat