sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Hetki on käsillä Käsityöpaja Myyrmannissa


Vantaalaiset marttayhdistykset - Martinlaakson, Myyrmäen, Vantaankosken ja Tikkurilan Martat - yhdistivät voimansa ja toteuttivat yhteisen Hetki on käsillä Käsityöpajan Kauppakeskus Myyrmannissa lauantaina 28.1.2017. Marttojen Käsityöpaja oli osa kauppakeskuksen Hyvän olon -tapahtumateemaa. Ovathan käsityöt tunnetusti hyvä tapa rentoutua, tuoda hyvää mieltä ja oloa niin tekijöille kuin käsityötuotteiden käyttäjille. Käsin tekeminen ja sormien liikuttaminen pitävät myös sormet vetreinä.


Marttojen syntyhistoria vuodelta 1899 ja 1900-luvun alussa kiinnosti, samoin marttojen monipuolinen toiminta tänä päivänä. Monta mielenkiintoista keskustelua käytiin kauppakeskuksen asiakkaiden kanssa samalla kun neuvottiin sukan neulomista, kantapään tekoa, parsimista, virkkaamista ja napin ompelua. 



Lasten kanssa tehtiin sormivirkkausta. Sormivirkkaukseen ei tarvita työvälineeksi muuta kuin omat sormet ja valmista tulee nopeasti.


Nappipuuhun ommeltiin nappeja pienen houkuttelun jälkeen. Kävipä kouluikäiset tytöt kuvaamassa nappipuun vielä uudestaankin kertoakseen siitä koulussa. Hyväksi todettu käsityöidea lähti tyttöjen mukana johonkin ilmeisesti vantaalaiseen kouluun.  



Naisille napin ompelu oli tuttua, mutta se miksi esim. päällystakin napin alla nurjalla puolella on pikkunappi ja miksi tai miten tehdään napille "kaula" olikin osalle vieras asia. Kerroimme ja näytimme, niin sekin tuli tutuksi vaikka itsekokeiluun ei oikein uskallusta löytynyt. 

Miehiä emme onnistuneet houkuttelemaan opettelemaan napin ompelua. Miehet sanoivat ostavansa uuden paidan, jos nappi irtoaa. Nappeja olisi kyllä ollut tarjolla - kiitos Kierrätyskeskuksen Näpprän toimituksen. Näitä käytämme vielä jossain toisessa Hetki on käsillä -tapahtumassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat