torstai 1. joulukuuta 2016

Jouluinen sushi-ilta

Tikkurilan Martat viettivät pikkujoulua valmistamalla Marjo-Riitta Aho-Metsäpellon opastuksella susheja. Essut edessä ja huivit päässä kuten asiaan kuuluu marttamme olivat valmiita oppimaan uutta. Samalla osa paistoi eri tavoin tehtyjä sekä luumu- että omenakanelitäytteisitä tähtitorttuja. Illan teema oli Marjo-Riitan Taitoavain 1. viimeinen tapahtumasuoritus.


Marjo-Riitta opasti ja ohjasi kädestä pitäen vaihe vaiheelta sushien valmistuksen.



Tuorekurkku ja avokado viipaloitiin ohuiksi siivuiksi.  Riisinä käytettiin sushiriisiä (tavallinen puuroriisikin olisi käynyt), riisin joukkoon lisättiin sushietikkaa (mutta ei ravintolasusheissa olevaa sokeria).




Graavilohi viipaloitiin myös siivuiksi.

Hyvillä ohjeilla alkoi sushirullien pyöritys.
Riisiä levitettiin merilevälevyn 2/3 osalle, reunaan kurkku- ja avokadosiivuja ja graavilohisiivuja.
Rullaaminen aloitettiin täytepäästä bambualustan avulla (myös tuorekelmua voi käyttää).
Rullan lopussa levitetään sormilla vettä merilevälle, jotta pinnat tarttuvat toisiinsa kiinni.
Rullaa tiukaksi, jotta sushipalat pysyvät hyvin kasassa.

Sushirullat laitettiin hetkeksi jääkaappiin ja leikattiin sopiviksi suupaloiksi. 
Viipaloinnissa kannattaa käyttää terävää veistä. 
Tällainen sushiannos maksaisi ravintolassa "maltaita", mutta itse tehtynä kustannukset ovat varsin edulliset.
Susheja tehdessä valmistuivat myös joulutortut kahvin ja glögin kaveriksi.

Ja kun marttojen tapaan hommat hoituvat yhdessä tekemällä, niin pöydätkin oli katettu valmiiksi pikkujouluhenkeen sopiviksi. Ja nyt ei kahvia juotu mukeista eikä kertakäyttömukeista, vaan käytettiin ihan oikeita kahvikuppeja aluslautasineen.
Sushipalat riisillä ja yksi, johon ei riisiä enää riittänyt, mutta hyvä siitäkin tuli. Wasabitahnaa ja inkiväärilastuja. Sushien päälle vielä tilkkanen soijakastiketta. Hyvää tuli ja marttojen teeman mukaisesti #syödäänyhdessä.


Ruokailtaa Tikkurilan Marttojen marttaillan aiheeksi oli jo monta kertaa toivottu ja nyt se toteutui kiitos Marjo-Riitan. 

Tämä erilainen marttailta pikkujouluineen päätti tämän vuoden marttailtojemme sarjan. Jäljellä on vielä muutama tapahtuma, joihin vapaaehtoisia marttojamme tarvitaan. Niistä tulee tarkempaa tietoa sähköpostilla. Vuosi 2017 on täynnä uutta marttatoimintaa, joihin hiukan jo illan aikana kurkistimme. Niihin voitte tutustua lukemalla Martat -lehden 6/2017. Marttojen historiaan tutustuminen on yksi tärkeistä ensi vuoden teemoista, sillä "Hetki on käsillä".

Vielä me kuitenkin tänä vuonnakin tavataan menemällä yhdessä laulamaan joululauluja. Tästäkin tulee tarkempaa tietoa sähköpostilla.

Kiitos kaikille martoillemme ja vapaaehtoisille toimijoille kuluneesta vuodesta. Kiitos Marjo-Riitalle hienosta vuoden päätösteemasta.

PS Jos haluat katsoa tarkemmin sushien valmistuksesta niin ohjeita (myös video) löytyy netistä ja esim. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat