keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tonttuja ja enkeleitä kierrätysmateriaaleista

Tonttuja, enkeleitä, keijuja, sytykeruusuja.....
Tikkurilan Martat olivat mukana viikonloppuna 29.-30.11. Tiedekeskus Heurekassa vantaalaisten marttayhdistysten, Uudenmaan Martta -piirin ja Marttaliiton kanssa esittelemässä marttatoimintaa ja askartelemassa niin lasten kuin aikuistenkin kanssa joulujuttuja kierrätysmateriaaleista. 

Tikkurilan Marttojen askartelupajassa tehtiin kananmunankennoista enkeleitä, tonttuja, keijuja ja sytykeruusuja. Moni askartelija ja ideoiden katselija hämmästeli mihin kaikkeen kananmunankennojakin voi käyttää ja kuinka monen värisiä ja muotoisia niitä oikeastaan onkaan. Kaupassa käydessä kananmunakennoihin ei tule monestikaan kiinnitettyä huomiota ns "sillä silmällä". 

Tonttuihin ja enkeleihin tarvitset puhtaita kananmunakennoja, styroxpalloja, huovutusvillaa tai pumpulia, paperia enkelin siipiin ja piipunrassia sädekehäksi, huopaa tontun pipoksi ja liimaa. Keijun hatuksi käy matala kananmunakennon kupu.

"enkeleitä onko heitä..."
Kananmunakennoaskartelun lisäksi tehtiin paperienkeleitä, joiden materiaaliksi sopii vanhat kirjat tai lehdet. Paperienkeliin tarvitset kaksi kirjan lehteä, puuhelmen, narua/lankaa ja liimaa. Marttojen paperienkelin ohjeen löydät täältä

Kiitos kaikille marttojen toimintaan ja askartelupajoihin tutustuneille ja osallistuneille!

#martat #Heureka #paperienkeli #kananmunakennotonttu #kananmunakennoenkeli #jouluaskartelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat