Opimme myös miten fileestä poistetaan kalvot, miten pihvi leikataan ja miten erilaiset pihvit valmistetaan. Ja kun ostat kokonaisen ulko- tai sisäfileen niin mitä kaikkea siitä voi valmistaa pihvien lisäksi.
Tikkurilan Martoilla oli ilo ja kunnia päästä tutustumaan K-supermarket Ylivedon lihamestari Mikan ja keittiömestari Arton opastuksella lihankäsittelyn saloihin tiistaina 25.10.2016. |
Lihassyyt näkyvät tässä kuvassa melko selvästi eli suunta on vasemmalta oikealle. Fileestä pihviä leikattaessa leikkaussuunta on Mikan veitsen mukainen eli poikkisyin. |
Vähän rasvaa on hyvä jättää fileestä leikattuun pihvin, se antaa makua ja tekee pihvistä mehevän. |
Pippuripihviä kiitos! Arto käytti kolmenpippurinsekoitusta, jota oli astiassa. Sisäfilepihvin reunat pyöräytettiin pippurisekoituksessa ennen paistamista. |
Pippuripihvit valurautapannulle paistumaan ja karkea sipulisilppu mukaan, kun pihvit ovat sopivasti kypsyneet. |
Pippuripihvit saivat lisämakua kastikkeesta. Jos olisi ollut mahdollisuus niin Arto olisi käyttänyt kastikkeeseen punaviiniä ja kermaa, mutta ilman viiniäkin maut ja mausteet olivat herkulliset. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat